Direktlänk till inlägg 4 februari 2012
Igår så körde vi lite vardagslyx och det är så enkelt att göra, jag gjorde hemgjorda pommes som enklast friteras i en wok om du inte har en fritös.
Häll ca 5 dl raps/matolja i woken och värm i ca 10 minuter, testa att fritera en potatisstav först så du vet att oljan är ordenligt varm. I ett tidigare inlägg skrev jag om hur man gör och jag dubbelfriterar alltid mina pommes i 3+3 minuter för att få dem riktigt krispiga på utsidan och härligt mjöliga på insidan.
Härligt bubblande i woken när pommesen blir friterade!
Till det här stekte jag ett par skivor fläskkarré,jag föredrar det framför fläskkottler som lätt blir lite torrare, och serverade med ett hett vitlökssmör.
Smöret är enkelt att göra,
50 g smör
1 stor vitlöksklyfta
1 piri-piri
salt & peppar
Tärna smöret i en skål och låt det stå framme i rumstemperatur i 15-20 minuter så det mjuknar något.
Pressa ned vitlök och piri-piri (ja även piri-pirin skall pressas i vitlökspressen) i smöret, salta och peppra och blanda ihop allt ordentligt med en gaffel.
Nej nu måste jag laga middag till mig och min fru så jag får mer att fota och skriva om ;)
/Andreas
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
4 | 5 | |||||
6 |
7 | 8 | 9 |
10 | 11 |
12 |
|||
13 | 14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 | |||
20 | 21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
|||
27 |
28 | 29 |
|||||||
|