Direktlänk till inlägg 20 februari 2012
Otoligt goda raggmunkar blev det och jag fick till snitsen på att flippa dom med pannan dessutom, inga stekspadar här inte =D
Recept efterfrågas så här kommer det.
4 personer
8 medelstora potatisar
2 dl vetemjöl
5 dl mjölk
1 ägg
1,5 tsk salt
Riv potatisen med rivjärn eller i matberedaren på det grövsta, blanda potatisen i smeten direkt annars kan den bli grå.
Hetta upp fett i en stekpanna på medelhög värme (om det är för varmt i pannan blir dom brända på utsidan och degiga innuti) och häll 1 dl smet i pannan, lossa raggmunken försiktigt efter 1 minut och låt den steka 1-2 minuter till innan du vänder raggmunken. Färdiga raggmunkar kan du lägga i en ugnsfastform på 100 grader i ugnen.
Serveras med stekt fläsk och rårörda lingon, jag brukar blanda 2 dl frysta lingon med 2 msk socker och innan jag sätter igång att skala potatisen så är dom färdiga lagom till du skall servera raggmunkarna.
Det här är en av mina absoluta favoriträtter!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
4 | 5 | |||||
6 |
7 | 8 | 9 |
10 | 11 |
12 |
|||
13 | 14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 | |||
20 | 21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
|||
27 |
28 | 29 |
|||||||
|