Direktlänk till inlägg 7 februari 2012
Men det är inte det jag tänkte skriva om idag utan om en fantastiskt god kycklingfilé jag gjorde i söndags, jag tycker alltid att det är roligt att experimentera med smaker och ingredienser vilket brukar bli både gott och spännande.
I söndags inventerade jag kylskåpet och hittade en lufttorkad kraftigt rökt tysk skinka, kycklingfiléer och tänkte att det kan bli en bra kombination, och när jag adderade några salviablad och ost att stoppa i mina kycklingar så var jag säker på att det här skulle bli kanon.
Filéerna blev precis så saftiga och goda som jag vill ha dem och till det serverade jag ett enkelt grönsaksris (se tidigare inlägg).
Vad behöver du för den här goda rätten då?
4 portioner
4 kycklingfiléer
2 skivor kraftigt rökt lufttorkad skinka
12 blad av färsk salvia
ca 200g mild ost
salt & peppar
Skär en ficka i filén, se till att öpningen inte blir så stor utan skär inuti filen så stannar vätskan kvar i filén.
Fyll varje filé med en halv skiva skinka, ost som du skurit i tunna stavar och salviabladen.
Blanda ihop 1 msk soja och 1 msk olja att pensla filéerna med.
Lägg dem i en form där de precis får plats och pensla dem med olja/soja blandning in i ugnen på 175 grader i ca 40 minuter, om du vill få lite mer yta kan du höja ugnen till 225 grader när det gått 35 minuter. Kycklingen är klar när det kommer helt klar vätska ur dem.
Skyn som du får kvar i formen kan du hälla ned i riset så får du ett ännu godare ris.
TYvärr inga bilder idag men det blir det säkert nästa gång!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
4 | 5 | |||||
6 |
7 | 8 | 9 |
10 | 11 |
12 |
|||
13 | 14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 | |||
20 | 21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
|||
27 |
28 | 29 |
|||||||
|