Direktlänk till inlägg 7 februari 2012

Idag ska jag göra pasta med frikadeller och tomatsås

Av Andreas - 7 februari 2012 16:01

Men det är inte det jag tänkte skriva om idag utan om en fantastiskt god kycklingfilé jag gjorde i söndags, jag tycker alltid att det är roligt att experimentera med smaker och ingredienser vilket brukar bli både gott och spännande.

I söndags inventerade jag kylskåpet och hittade en lufttorkad kraftigt rökt tysk skinka, kycklingfiléer och tänkte att det kan bli en bra kombination, och när jag adderade några salviablad och ost att stoppa i mina kycklingar så var jag säker på att det här skulle bli kanon.


Filéerna blev precis så saftiga och goda som jag vill ha dem och till det serverade jag ett enkelt grönsaksris (se tidigare inlägg).


Vad behöver du för den här goda rätten då?


4 portioner


4 kycklingfiléer

2 skivor kraftigt rökt lufttorkad skinka

12 blad av färsk salvia

ca 200g mild ost

salt & peppar


Skär en ficka i filén, se till att öpningen inte blir så stor utan skär inuti filen så stannar vätskan kvar i filén.

Fyll varje filé med en halv skiva skinka, ost som du skurit i tunna stavar och salviabladen.

Blanda ihop 1 msk soja och 1 msk olja att pensla filéerna med.

Lägg dem i en form där de precis får plats och pensla dem med olja/soja blandning in i ugnen på 175 grader i ca 40 minuter, om du vill få lite mer yta kan du höja ugnen till 225 grader när det gått 35 minuter. Kycklingen är klar när det kommer helt klar vätska ur dem.


Skyn som du får kvar i formen kan du hälla ned i riset så får du ett ännu godare ris.


TYvärr inga bilder idag men det blir det säkert nästa gång!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Andreas - 9 april 2012 15:21


Häromdagen så var jag min vana trogen inne på fiskexporten i Varberg och hittade torsk som var så billig att jag var tvungen att köpa ett kilo och göra fiskgratäng. Jag var tyvärr gräsänkling den dagen så en av mina goda vänner blev lycklig när jag r...

Av Andreas - 5 april 2012 10:25


Jag och min fru älskar sushi och så länge vi bodde i Malmö var det enkelt att smita ned till en av de tre sushirestaurangerna i närheten och köpa med sig hem. Nu bor vi ute på landet och har inte samma möjlighet så varför inte göra egen sushi tänkte ...

Av Andreas - 30 mars 2012 16:53


Vi har börjat handla potatis, lök och andra rotfrukter hos en bonde i närheten och senast vi var där hittade vi polkabetor som egentligen är rödbetor med annat utseende. Polkabetorna är jättegoda i sallad och det ser dessutom grymt snyggt ut.   ...

Av Andreas - 25 mars 2012 14:36

Vi har upptäckt glädjen med att försöka odla saker själva och har planterat massor av olika kryddväxter och örter, så fort det blir lite varmare ute skall även morötter, bönor och persillja ned i jorden. Vi skall även ta en tur och gräva upp jordärts...

Av Andreas - 28 februari 2012 06:05


Det har varit sjukt, japp sjukt i feber och förkylning hemma hos oss. Både jag och min fru har varit däckade i en vecka men när jag började må lite bättre i lördags ville jag skämma bort oss med må bra mat. Vi lyckades dessutom ta oss till den stora ...

Ovido - Quiz & Flashcards