Direktlänk till inlägg 5 februari 2012
Middagen blev underbart lyckad och faktiskt väldigt ekonomisk också vilket alltid är trevligt, det blev kycklinglår (den övre delen) som jag marinerade i min favorit marinad som jag har skrivit om tidigare men för säkerhets skull så får ni den igen.
1 dl soja
1 dl matolja
1 dl hönsbuljong
1 dl rödvin
1 tsk malen ingefära
1 tsk krossad oregano
3 pressade vitlöksklyftor
Blanda ihop ingredienserna och lägg kycklingdelarna i en stor plastpåse, slå på marinaden och låt stå i minst 2 timmar, vänd gärna på påsen ett par gånger under tiden som kycklingen marineras.
Lägg kycklingdelarna i en stor ugnsfast form och slå över marinaden, tillaga i ugn på 200 grader i ca 30 minuter.
När kycklingen är klar slår du över det som är kvar av marinaden i en kastrull och blandar den med 2 dl grädde, vispa med en ballongvisp för att få ett härligt skum och servera med ris.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
4 | 5 | |||||
6 |
7 | 8 | 9 |
10 | 11 |
12 |
|||
13 | 14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 | |||
20 | 21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
|||
27 |
28 | 29 |
|||||||
|