Direktlänk till inlägg 13 februari 2012

Mycket som hänt i helgen :)

Av Andreas - 13 februari 2012 18:56

Fredag började med att en godvän kom på besök och stannade över natten vilket alltid är trevligt. Lördag så var det promenad och sedan när vi blivit ensamma lagade jag raggmunkar med stekt fläsk och hemgjorda rårörda lingon, Hanne och jag åt så vi bara låg och pustade på soffan efteråt. Raggmunkar är officiellt en av våra favoriträtter numera!

Söndag så var det dags att åka på loppis och titta efter skrivbord och även om vi inte hittade något så blev det lite småsaker inhandlade. Väl hemma bakade jag både kanelbullar och sockerkaka för det är alltid bra att ha hemma nu när vi bor på landet tänkte jag :)

Lagom klar med det projektet, för jag har inte bakat bullar på säkert 15 år, så var det dags att börja med middagen, kyckling med currysås och ris vilket är en annan favorit.


Tricket med en riktigt bra kyckling med currysås är att inte använda buljongtärningar utan skär en skalad morot i skivor, dela 2 gula lökar i klyftor och lägg det i en stor gryta (5 l.)tillsammans med 2-3 lagerblad, ca 10 korn vitpeppar och 2 tsk salt. Låt det koka upp och låt sjuda ett par minuter innan du lägger ned kycklingen i spadet.

Jag tinar oftast kycklingen innan och då kan du räkna med att den skall sjuda ca 1 timma, låg värme och lång tid gör att den blir fantastiskt mör och saftig.


När du skall göra currysåsen så har du sedan otroligt god buljong i grytan som du kokar kycklingen i.


Currysås

3 msk smör

3 msk mjöl

1-2 msk currypulver

1 krm salt

1 dl grädde

1 äggula

4-5 dl buljong från kyclingkoket


Smält smöret och häll ned curryn och blanda kraftigt med en visp i 1 minut.

Ta av grytan från plattan och tillsätt mjölet under omrörning med visp.

Börja spä med 2 dl buljong och rör tills det inte finns några klumpar kvar då du tillsätter resten av buljongen under omrörning.

Ställ tillbaka grytan på spisen och blanda äggula och grädde som du häller ned i såsen när den kokat upp igen, om du tycker att såsen är för tjock är det bara att spä med lite mer buljong.


Tänk på att ta bort skinnet från kycklingen och bena gärna ur den innan servering.

Serveras med fördel tillsammans med råris.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Andreas - 9 april 2012 15:21


Häromdagen så var jag min vana trogen inne på fiskexporten i Varberg och hittade torsk som var så billig att jag var tvungen att köpa ett kilo och göra fiskgratäng. Jag var tyvärr gräsänkling den dagen så en av mina goda vänner blev lycklig när jag r...

Av Andreas - 5 april 2012 10:25


Jag och min fru älskar sushi och så länge vi bodde i Malmö var det enkelt att smita ned till en av de tre sushirestaurangerna i närheten och köpa med sig hem. Nu bor vi ute på landet och har inte samma möjlighet så varför inte göra egen sushi tänkte ...

Av Andreas - 30 mars 2012 16:53


Vi har börjat handla potatis, lök och andra rotfrukter hos en bonde i närheten och senast vi var där hittade vi polkabetor som egentligen är rödbetor med annat utseende. Polkabetorna är jättegoda i sallad och det ser dessutom grymt snyggt ut.   ...

Av Andreas - 25 mars 2012 14:36

Vi har upptäckt glädjen med att försöka odla saker själva och har planterat massor av olika kryddväxter och örter, så fort det blir lite varmare ute skall även morötter, bönor och persillja ned i jorden. Vi skall även ta en tur och gräva upp jordärts...

Av Andreas - 28 februari 2012 06:05


Det har varit sjukt, japp sjukt i feber och förkylning hemma hos oss. Både jag och min fru har varit däckade i en vecka men när jag började må lite bättre i lördags ville jag skämma bort oss med må bra mat. Vi lyckades dessutom ta oss till den stora ...

Ovido - Quiz & Flashcards